Tilbakeblikk på november

I november har vi jobbet med fagområdet «Kunst, kultur og kreativitet». Vi har hatt stor fokus på at barna skal få utfolde seg kreativt. Vi har øvd mye på finmotorikk gjennom klipping og liming av julekort. Vi har brukt mye tid på å perle julepynt til juletreet på Gressvik torg. Vi har laget nydelige lyslykter som lyser opp avdelingen vår når det er mørkt ute. Vi har tjuvstartet med julepynt og med pepperkaker. November var en måned hvor vi lot barns medvirkning komme til syne. Barna valgte selv hva de ville lage og hvilken aktivitet de ville gjøre med finmotoriske kreative midler. Vi oppdaget at når barna fikk rom, tid og plass til å utfolde seg kreativt så fikk de en ro over seg. Dette skapte og mange gode samtaler og et rom hvor barna kunne hjelpe hverandre med problemer dem synes var utfordrende. I tillegg til å bruke mye tid på bordaktiviteter, har vi brukt mye tid i skogen og på tur. Vi oppdager nye ting i skogen hver gang vi er der, og nå når kvikksølvet sank betraktelig så dukket det opp nydelige motiver på bakken og i trærne. Barna oppdaget hvor nydelig skogen kan være så lenge man har tid til å stoppe opp. Vi elsker å være ute på tur, og vi ser at barnegruppen trives ute i naturen. Vi ble invitert til Gressvik torg av lekebutikken på torget for å være med å pynte til jul. Der hang de opp det barna hadde perlet av julepynt øverst i treet. Med nydelig julemusikk i bakgrunnen, pepperkaker i hånden og en god kopp kaffe til oss voksne, kom julestemningen snikende hos små og store. Vi fikk også besøk av Ringo-bamsen på torget. Han var veldig morsom og snill. Men jeg så skuffelsen i øynene når vi måtte fortelle at julenissen ikke kom helt enda. 

 

 

Tilbakeblikk på oktober

I oktober hadde vi fokus på fagområdet «Natur, miljø og teknikk». Vi har vært på flere turer til skogen rundt oss hvor vi har hatt fokus på det som skjer i naturen på høsten. Vi har undret oss over hvorfor bladene faller ned og hvorfor de skifter farge. Vi har lett etter småkryp i jorda og snakket om hva mus og ekorn spiser. Vi har funnet kongler som har vært helt oppspist og vi har funnet kongler vi har kunnet pynte avdelingen med til høstfest. Vi ønsker at barna skal få en positiv opplevelse av å være i naturen og skal føle at de mestrer å gå i ulendt terreng og at de mestrer andre farer man kan møte på i skogen. Vi har snakket mye om hvilke dyr som vi finner i den norske skogen og jeg har fortalt at vi ikke kommer til å møte løver eller elefanter, til barnas store skuffelse.

Videre har vi hatt stor fokus på å ta vare på den nydelige skogen vår. Vi har snakket om små og store forurensninger og vi har hatt fokus på å ta vare på alt som lever i skogen. Vi ønsker at barna skal få en slik god følelse av å være i skogen at de ønsker å ta vare på det som er rundt oss. Vi har laget pinnsvin av blader barna har plukket med seg fra skogen. Vi har også laget edderkopper av kongler som barna har plukket med seg fra tur. Disse henger til pynt i den nydelige greinen vår på avdelingen. Vi markerte FN-dagen i barnehagen med foreldrekaffe og salg av barnas fantastiske kunstverk! Takk for at så mange tok seg tid til en kopp kaffe. Det satt store og små pris på. Vi hadde en veldig fin tur til Speilet og så Robin Hood. Små og store koste seg med flotte skuespillere og nydelige kulisser. Vi avsluttet oktober med markering av Halloween. Med avdelingen pyntet med spindelvev, slim og edderkopper møtte store og små med søte og skumle kostymer. Vi spiste grønn pasta og spøkelse cake-pops. Barna gikk «Knask eller Knep» i barnehagen og fikk en kjærlighet fra Halloween-bøtta.                                                                                                                 

Tilbakeblikk på september

I september har fagområdene «Kommunikasjon, språk og tekst» og «Nærmiljø og samfunn» vært vårt fokus. Vi har gått mye turer i området rundt barnehagen, med mål om å respektere trafikken, ta vare på hverandre på tur og å trene grovmotorikk i ulendt terreng. Vi er mye ute i barnehagehverdagen – og det trives barn og voksne med.

Vi har hatt bordteater med eventyret om «Prinsessen på erten». Vi har jobbet mye med «Prinsessen på erten» ved at vi har pratet om eventyret i samlingsstunder, vi har laget prinsesse av geometriske figurer og vi har smakt på erter og sukkererter.

September er også måneden hvor det har skjedd store ting i uteområdet vårt i barnehagen. Vi har fått en sukkersøt dukkestue og vi hadde en storstilt åpning med boller, saft og snorklipping. Dukkestuen har allerede blitt godt lekt med, og her er noen bilder av hvordan den ser ut på innsiden.

Høsten er alltid spennende i barnehagen. Vi ser godt hva som skjer i naturen rundt oss med trærne og hvordan alt skifter farge gradvis. Tilvenning på Revenka har gått veldig bra. De nye barna er nå blitt en stor del barnehagehverdagen vår. Vi gleder oss til resten av høsten!

Vi har kommet godt i gang med både språkgrupper og aldersinndelte grupper og andre aktiviteter. Vi har lest mye bøker og hatt bordteater. Hovedmålet med disse smågruppene kan variere fra aktivitet til aktivitet, men det handler mye om at vi ønsker at barna skal utforske alt det spennende verden kan by på. Barna finner nye bekjentskaper innad i barnegruppen og knytter vennskap på tvers av alder. Det synes vi er kjempespennende å se. Vi vil fortsette med mindre grupper minst 2 ganger i uka. Nå er det ikke alltid slik at alt alltid blir gjennomført, men vi prøver å få gjort det innen uka hvis det er mulig. Det er mye uforutsett som skjer i en barnehage i løpet av en uke, så vi prøver hele tiden å være fleksible med aktivitetene.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Det største høydepunktet for barna i september må ha vært uten tvil Brannvernuken i uke 38. Da øvde vi masse på hva vi skulle gjøre hvis det brente og barna lærte en sang om hvilket nummer man skal ringe. Også vet jeg at mange av dere var på Brannstasjonen når de hadde åpen dag. Veldig stas å høre historiene fra barna.

 

                     

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

August

Velkommen skal dere være til nye og gamle barn til et nytt barnehageår!

August startet med et brak og endelig ble det liv og røre på avdelingen igjen! Barna har fått nye plasser i garderoben, en egen skuff med navn og bilde på til å oppbevare tegninger og andre hemmeligheter. Nye vennskap har blitt stiftet. August er en av de mest spennende månedene for da er alt så nytt for alle. Vi har brukt mye tid på å bli kjent med hverandre i august. Navnesanger i samlingsstunden har hjulpet mye på å lære alle navnene. Vi har vært på tur til Trondalen, og vi har øvd på å gå langs veien og holde en venn i hånden. Vi har øvd mye på å høre etter på de voksne både inne og ute på tur. Vi har vært utrolig heldig med været i august. Det har gitt oss mulighet til å være ute i lange perioder om gangen. Barna får virkelig brynet seg på motoriske utfordringer i uteområdet og rolleleken får en viktig plass når man skal få seg nye lekekamerater.

Vi øver mye på turtaking, høflighet, selvstendighetsarbeid (Kle på/av seg selv, dotrening, vaske hender, smøre på brødskiven selv), og vi øver mye på å lytte til hverandre. Vi skal jobbe masse med dette videre i året, så det hadde vært fint om barna øvde hjemme med dere også.

Vi har begynt med språkgrupper, aldersinndelte grupper, Barnas dag og musikksamling. I språkgruppene er barna inndelte i grupper på tvers av alder. I språkgruppene skal vi fokusere på det hvert barn trenger for å utvikle språket sitt. For å nevne noen aktiviteter skal vi bruke mye rim, regler, eventyr, språkpose og spill. I de aldersinndelte gruppene lager vi enten lekegrupper, formingsaktiviteter i aldershomogene grupper. På Barnas dag tilrettelegger vi for tre aktiviteter på avdelingen som ikke vi ikke vanligvis gjør. Da får barna velge en aktivitet hver. I musikksamlingen samler vi oss i en litt lengre samlingsstund med eventyrstund, sanger, bevegelsessanger og etter hvert skal barna få prøve ulike instrumenter. For mer informasjon om de ulike aktivitetene og hvilken dager det faller på, er det bare å ta kontakt. På ukeplanen ser dere hva vi gjør de ulike dagene.

Videre vil vi informere om at ingen bilder av barn havner på disse sidene. Derfor vil vi henge opp en dokumentasjonsplakat etter hver måned inne på avdelingen. Og det er absolutt lov å titte inn på avdelingen i hente/bringesituasjonen for å se hva barna deres lager og gjør.

Nå gleder vi oss til september og vi gleder oss til å bli bedre kjent med nærmiljøet og Prinsessen på erten!

 

Hilsen oss på Revenka :)